5/8/07

Επίδειξη εξουσίας στους υποστηρικτές του Δρυμού της Πάρνηθας


Αρκετοί αλληλέγγυοι σύντροφοι μαζεύτηκαν τη Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων για να σταθούν δίπλα στους 27 συλληφθέντες της Κυριακής 29/7.
Παρόντες μπάτσοι και ΜΑΤαδες που με κάθε τρόπο προσπάθησαν να αποτρέψουν κάθε επαφή των συλληφθέντων συντρόφων με τους αλληλέγγυους. Η διαδικασία ήταν πολύωρη και στο χώρο των δικαστηρίων κατά καιρούς υπήρχε έντονη κινητικότητα από τις δυνάμεις καταστολής. Πολύ σύντομα έκαναν την εμφάνισή τους και ελικόπτερα που πετούσαν πολύ χαμηλά μισή ώρα πριν έρθουν οι συλληφθέντες, ενώ 2 διμοιρίες είχαν αποκλείσει πια τις εξόδους της Ευελπίδων. Τελικά λίγο μετά τις 7:30 έληξε η διαδικασία. Το δικαστήριο αποδέχτηκε αυτούσιο το κατηγορητήριο της αστυνομίας και με απόφαση εισαγγελέα παρατάθηκε η κράτηση.

Κατά την έξοδό τους από το κτίριο οι 27 συλληφθέντες φώναξαν συνθήματα και ακολούθησε με παλμό και οργή ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί. Παρά την αποχώρηση της κλούβας με τους συλληφθέντες προς τη ΓΑΔΑ, σε μια συνεχή επίδειξη τσαμπουκά εξουσίας, οι δυνάμεις καταστολής συνέχισαν να απαγορεύουν την έξοδο των αλληλέγγυων από τα δικαστήρια, (η πρωτοφανής απαγόρευση εξόδου είχε ήδη ξεκινήσει αρκετή ώρα πριν την έκδοση της απόφασης). Τελικά απωθήθηκαν από συντρόφους οι οποίοι κατάφεραν να βγουν από τα δικαστήρια. Οι ματάδες απάντησαν με γκλοπς, ρήψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Αμέσως μετά ακολούθησαν οδοφράγματα κατά μήκος της οδού ευελπίδων από κάδους απορριμάτων. (Φωτό )

Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου οι μπάτσοι προσπάθησαν να τους χωρίσουν και να τους βάλουν σε διαφορετικά κελιά. Προς εκφοβισμό τους έστειλαν μια διμοιρία ΜΑΤατζήδων. Παρόλα αυτά οι κρατούμενοι αρνήθηκαν δυναμικά τον εγκλεισμό σε διαφορετικές πτέρυγες το οποίο και πέτυχαν.

Αμέσως μετά την αποχώρηση από τα δικαστήρια η Ανοιχτή Συνέλευση από το λόφο του Στρέφη πραγματοποίησε ενημέρωση για τα τελευταία γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: