21/11/07

Kαλώς τα δεχτήκατε νοικοκυραίοι

Και από τον μπάτσο που βιντεοσκοπεί και φωτογραφίζει διαδηλωτές, περάσαμε και επίσημα στο ηλεκτρονικό φακέλωμα απευθείας στη ΓΑΔΑ μέσω των "προσωρινών" (!) καμερών που "νομιμοποιήθηκαν" το 2004.

Παραιτήθηκε σήμερα 19 Νοέμβρη το προεδρείο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μετά τη διαπίστωση ότι καταγράφονταν οι διαδηλωτές την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου ύστερα από εισαγγελική διαταγή του Γ. Σανιδά, με την οποία "επέτρεψε" και επίσημα πλέον, το φακέλωμα των διαδηλωτών και ανυποψίαστων περαστικών.

Οι ελεγκτές της Αρχής, διαπίστωσαν το Σάββατο 17 Νοέμβρη, ότι στο κτίριο της ΓΑΔΑ και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου, οι κάμερες κατέγραφαν και φακέλωναν τους διαδηλωτές, παραβιάζοντας ευθέως όχι μόνο τις διατάξεις της Αρχής και την αντίθετη εισήγηση του ΣτΕ αλλά και τις ισχύουσες διεθνείς & ευρωπαικές συνθήκες μέχρι και το Σύνταγμα τους. Γεγονός όμως που ήταν ευρέως γνωστό από την 1η μέρα λειτουργίας των καμερών, θεσμικά και αντιθεσμικά, (έπειτα από τη δημοσίευση του φωτογραφικού υλικού στο indymedia και την αναδημοσίευση του στον καθεστωτικό τύπο η Αρχή ζήτησε εγγράφως διευκρινίσεις απ΄τη ΓΑΔΑ για τις συνεχείς παραβιάσεις που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες, επέλεξε όμως να τις αγνοήσει καθώς δεν είχαν κατατεθεί επίσημα στην Αρχή!).

Με πρόσχημα την πρόληψη, τη βεβαίωση των "εγκλημάτων" και την ταυτοποίηση και κατασκευή ενόχων, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τις διαδηλώσεις και τις αντιστάσεις όλων μας, προχωρώντας και με εισαγγελική βούλα στην παραβίαση των ελευθεριών μας. Οι κάμερες, δεν παρακολουθούν την κυκλοφορία, παρακολουθούν οργουελικά και στοχοποιούν εμάς που κυκλοφορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: