15/10/07

Το μένος τους θα απαντηθεί εκεί που πρέπει ..........

Mέσα σε λίγες μέρες το κράτος δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του απέναντι στον αναρχικό χώρο και σε όσους εξεγείρονται ζητώντας το δίκιο και την ελευθερία στους δρόμους, μην υπομένοντας την καταπίεση και τους ρυθμούς που επιβάλλουν στη ζωή οι εξουσιαστές.

Στις 9 Οκτωβρίου ο Γιάννης Δημητράκης με την αφορμή συμπλοκή που είχε με άλλο κρατούμενο, δέχεται την εκδικητική μεταγωγή του στις Φυλακές Αλικαρνασσού, σε μια φυλακή όπου με μια μόνο πτέρυγα και με το γνωστό φασιστικό σκουλίκι στις τάξεις της, το κράτος βρίσκει αφορμή να απομονώσει τον Γιάννη με την δικαιολογία του φόβου επεισοδίου μεταξύ τους. Βέβαια η απάγωγη-μεταγωγή του συντρόφου Γιάννη είναι η ίδια μια απομόνωση καθώς το κράτος στόχευσε και στην αποκοπή των σχέσεων του με άλλους αναρχικούς κρατούμενους που νοιώθουν την σωφρονιστική μέθοδο στον σωφρονιστικό παράδεισο του Κορυδαλλού.
Στην μεταγωγή του με το πλοίο Κνωσσος και ενώ αλληλέγγυοι έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά, οι φρουροί των υδάτων σε αρεστή συνεργασία με τους φρουρούς της τάξης, απαγορεύουν στον Νίκο Κουνταρδά ενώ έχει εισητήριο για το συγκεκριμένο δρομολόγιο να επιβιβαστεί στο πλοίο. Πλέον και η μετακίνηση με πλοίο είναι ύποπτη και πιθανόν μελλοντικό αδίκημα. Φυσικά και δεν σταμάτησε εκεί ο οίστρος των εξουσιαστών , με αποτέλεσμα την προσαγωγή του Γιώργου Καλαιτζίδη απο το λιμάνι του Πειραιά στην Γαδα, με αφορμή μια "υπόθεση" που εκρεμμεί σε βάρος του απο το 2002! Την επομένη αφού περνά την νύχτα του στο Μέγαρο, με κινηματογραφική επιχέιρηση - παρότι η κατηγορία αφορά οικονομικό χρέος-, οδηγείται στην Ευελπίδων όπου καταδικάζεται σε 4 μήνες και με την αίτηση ανατσολής της απόφασης αφήνεται ελέυθερος. Την ίδια ώρα οι 4 αναρχικοί κρατούμενοι προχωρούν σε αποχή συσσιτίου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το κράτος προβάρει το νέο του κατασταλτικό μετεκλογικό πρόσωπο τσουβαλιάζοντας όποιον "ύποπτο" για αυτόν, βρεθεί μπροστά του.
Φυσικά και δεν σταμάτησαν εκεί. Την επομένη προχώρησαν και σε επισκέψεις σε γειτονιές και στην προσαγωγή του Νίκου Μαζιώτη, ένα τετράγωνο απο το σπίτι του, που δεμένος πισθάγκωνα δέχεται την επίθεση απο πρώην κοπρόσκυλο των ΜΑΤ με την ακλόνιτη δικαιολογία πως είναι αναρχικός, χωρίς προφανώς να χρειάζεται κάτι άλλο για να βιαιοπραγήσει εναντίον του. Μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ όπου του ανακοινώνεται πως είναι ύποπτος ΚΑΙ για την ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του Ιλιον. Μετά την ΜΗ αναγνώριση του απο αυτόπτες μάρτυρες και την άρνηση του να δώσει κατάθεση για το συγκεκριμένο περιστατικό και μετά απο μια 6ωρη παραμονή στην Αλεξανδρας η κράτηση του λείγει άδοξα για τα φερέφωνα της εξουσίας.

Την απάντηση σε όλα αυτά προφανώς κάποιοι δεν την έχουν αξιολογήσει σωστά και στο λάκκο που ανοίγουν θα πέσουνε οι ίδιοι μέσα!


Ας προσέξουνε όμως γιατί όποιος παίζει με τη φωτιά συνήθως καίγεται....


Λευτεριά στους αναρχικούς Γιάννη Λαζαρίδη, Γιώργο Τσόλκα, Μάριο Τσουράπα,
Γιώργο Βούτση-Βογιατζή, Γιάννη Δημητράκη και Χ.Κοντορεβυθάκη και Χ.Τονίδου



Οι φυλακές δεν βελτιώνονται, κατεδαφίζονται.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

poios einai o giannis lazaridis k giati einai fulakismenos? thanx