14/9/07

Να οι εμπρηστές !


Πριν ακόμη σβήσουν οι καρβουνιασμένες πλαγιές των άλλοτε δασών της Ηλείας, το κράτος (Υπουργείο Οικονομικών και Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) και η τοπική αρχή (Δήμος Ζαχάρεως), φροντίζουν να "αναδασώσουν" μέσω της περιβόητης "ανάπτυξης" την περιοχή της Ζαχάρως.

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, υπογράφηκε - με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Π. Δούκα - «προγραμματική συμφωνία» ανάμεσα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και στο Δήμο της Ζαχάρως, για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων σε έκταση 2.5 εκατομμυρίων τ.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Λογιστηρίου: «Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 τ.μ. και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου», ενώ το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από την παράδοση της γης στους μεγαλοεπιχειρηματίες θα αποδίδονται στο Δήμο της Ζαχάρως.

Η Πάρνηθα φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει "υποανάπτυκτη". Έτσι λοιπόν ο "κυρίαρχος του βουνού" το περιβόητο καζίνο της Πάρνηθας παίρνει και αυτό το κομμάτι που του αναλογεί. Μια "μικρή" μόνο έκταση 62,5 στρεμμάτων.

1 σχόλιο:

βα.αλ. είπε...

Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Έχουν να δουν τα ματάκια και να ζήσουν οι ζωές μας ακόμα...

Εν ολίγοις: είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι δεν υπάρχει πιο απαλό βούτυρο για το ψωμί της καπιταλιστικής ανάπτυξης από μία μεγάλη καταστροφή που θα τα ισοπεδώσει όλα.