11/6/09

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Ν. Κουνταρδά

Επιστολή, με την οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νίκο Κουνταρδά απέστειλαν στην «Ε» μέσα από τις φυλακές οι αναρχικοί Αποστόλης Κυριακόπουλος, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, Γιάννης Δημητράκης, Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής, Ηλίας Νικολάου.

«Ηταν Οκτώβρης του 2007, όταν ο αναρχικός Νίκος Κουνταρδάς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πυρπόλησε την Εθνική Τράπεζα στην Ξάνθη. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Η "δικαιοσύνη" κατά την ανακριτική διαδικασία τού επέβαλε περιοριστικούς όρους, καταβολή εγγύησης στα 3.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής προέβλεπε και την υποχρεωτική παρουσία του στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 15 του μήνα», αναφέρουν.

«Ο σύντροφος Νίκος Κουνταρδάς συνελήφθη στις 16 Μαΐου και φυλακίστηκε στις φυλακές Κομοτηνής, Αμφισσας, ενώ σήμερα κρατείται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σαν απεργός πείνας εξαιτίας της παραβίασης των όρων της αναστολής.

Ουσιαστικά δεν έδωσε μια φορά παρών. Βούτυρο στο ψωμί των μπάτσων, αφού ο Νίκος Κουνταρδάς βρίσκεται στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών εξαιτίας της ανατρεπτικής δράσης του ενάντια στο σύστημα συνολικά, αλλά και της επιμέρους δραστηριοποίησής του ενάντια στον αθλητικό νόμο του θατσερικού φασίστα Ορφανού», τονίζουν.

«Τόσο κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του ως κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του εργατοπατέρα Πολυζωγόπουλου όσο και κατά τη διάρκεια της δεύτερης προφυλάκισής του κατηγορούμενος επειδή τοποθέτησε πανό στο γήπεδο με περιεχόμενο ενάντια στον νόμο Ορφανού, ο Νίκος δραστηριοποιήθηκε μέσα στις φυλακές διεκδικώντας ελευθερία και αξιοπρέπεια. Είμαστε δίπλα του σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Λευτεριά στον αγωνιστή απεργό πείνας Ν. Κουνταρδά», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: